torsjö live

För mycket regler kring svenska frukter och grönsaker

För mycket regler kring svenska frukter och grönsaker

INSÄNDARE. Bär, grönsaker och frukt är produkter som vi gärna väljer svensktodlat. Våra svenska odlare gör sitt bästa för att tillgodose efterfrågan men det finns hinder för detta. Ett sådant hinder är är den regelbyråkrati som gäller för den som vill producera jordgubbar, hallon, morötter, gurka, äpplen med mera. Det kan handla om svårigheterna när det behövs medhjälpare från andra länder som skall hjälpa till med skörden. Det hade varit önskvärt att det fanns arbetskraft här och nu som var villiga att ta dessa arbetsuppgifter men nu är odlarna beroende av folk från andra länder. Det måste därför bli enklare när det gäller vistelsen av arbetskraft under odlingssäsongen. I rikspolitiken har Centerpartiet lagt fram flera förslag till regelförenklingar som även andra partier borde kunna acceptera. Svensktodlat behöver mera stöd och mindre byråkrati.

Lars-Ivar Ericson (C)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se