torsjö live vers2

Ett bedrägeri syftande till krig

Ett bedrägeri syftande till krig

INSÄNDARE: Man ljuger för oss om Ukraina. Och man ljuger i syfte att göra även Sverige till en resurs i ett krig med Ryssland.

Vi har fått veta att kriget i Ukraina är ett ryskt angreppskrig mot Ukraina, ja mot hela Västeuropa.

Det är en totalt felaktig, ja avsiktligt vilseledande framställning.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För det första pågår det en anglosaxisk aggression mot Ryssland sedan över hundra år tillbaka. Både första och andra världskriget hade ytterst sin upprinnelse i försök från brittisk sida att spela ut tyskar mot ryssar mot varann och på så sätt vinna herravälde över det Europa som blev kvar. Britterna lyckades med sin föresats. Men det var som bekant USA som inrättade sig som imperium,

För det andra var ryssarnas operation i Donbass i februari 2022 inget anfall utan en intervention. Ryssarna hade vid det laget ägnat åtskillig möda åt att föra motparten till förhandlingsbordet. Det är det man har benämnt Minsk 1 och 2. Säkerhetsrådet ställde i februari 2015 ut en resolution i vilken man gav ryssarna sitt fulla nominella stöd till dessas ansträngningar i diplomatin.

Ryssarna sökte resultat i diplomatin i hela sju år innan man till sist gav upp. Och när man till sist valde att ta till militära medel, gjorde man det för att framtvinga de överenskommelser som man hade nått i Minsk och fått sanktionerade i FN. Inte mer. Pratet om rysk expansionism är taget helt ur luften.

Man ljuger för oss om Ukraina. Och man gör det för att rentvå USA, förbistra debatten och framställa USAs slutliga maktövertagande i Sverige som en svensk anhållan om ”medlemskap”.

Syftet är uppenbart: USAs imperium går mot upplösning. Men det nuvarande styret i USA godtar inte den utvecklingen. Man tänker försvara sitt imperium med vapenmakt. Det kommer av att bli krig. Och Sverige kommer att dras in i det kriget, som ett redskap åt USA.

Mats Loman

Mina källor:

Fredsforskarna Jan Öberg, Johan Galtung och Daniele Ganser

F W Engdahl, A Century of War, 2012.

Macgregor och Docherty, Hidden History: The Secret Origins of the First World War, 2014.

Thierry Meyssan, ”The Conflict in Ukraine Is Precipitating the End of Western Domination”, Voltaire Network, 2022-08-30.

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se