torsjö live

Mycket ord utan handling

Mycket ord utan handling

INSÄNDARE. Det krävs vilja för att återta kontrollen över Hässleholm. Den senaste tidens våldsdåd är inte något som är förenligt med de värden som har byggt Sverige. Bombningar av anrikare byggnader, skjutningar mitt i centrum och misshandel av unga är en verklighet ingen ska behöva finna sig i, men sådan är den i centrala Hässleholm. Utöver detta har otryggheten i samhället som stort resulterat i att terrornivån höjts och andra länder råder sina medborgare att vara försiktiga om de besöker Sverige. Det finns många anledningar till detta och ansvaret ligger på varje enskilt parti som är representerat i Hässleholms kommunfullmäktige och i riksdagen. Trots detta måste politiken ta ställning, det är dags att visa framfötterna på alla nivåer och tillsammans med polisen återta kontrollen av våra gator.

När det tidigare borgerliga styret hade makten i Hässleholm inleddes och prioriterades en rad olika satsningar för att stärka tryggheten i kommunen. Att göra våra bostadsområden säkrare, se över väktarorganisationen och få till ett paragraf 3-område i Hässleholm var av yttersta vikt för de då tre styrande partierna. Detta var bara början. I kombination med de krafttag som den borgerliga regeringen gör i ramen för Tidöavtalet kan vi förvänta oss att se skillnad innan mandatperioden är slut. Men det förutsätter också att kommuner, inte minst Hässleholm, visar framfötterna och gör allt de kan för att stärka det förebyggande arbetet men även stärka upp stadsrummet som helhet. Det krävs ett fortsatt arbete med att stärka kameraövervakningen i Hässleholm och det måste till fler väktare med rätt befogenheter för att avskräcka framförallt våld.

När vi hade makten så var tryggheten tillsammans med det kommunala kärnuppdraget i fokus. Socialdemokraterna och Moderaterna måste visa var de står och det snarast. Tryggheten måste stärkas i kommunen med alla medel som krävs. Från vad vi har sett och hört verkar ett höjt partistöd, en utökad politisk organisation och återinförda julklappar till de anställda vara mer prioriterat.

Hanna Nilsson (SD)
Kommunalråd

Christer Caesar (KD)
Gruppledare för Kristdemokraterna

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se