torsjö live vers2

Omsorgens ekonomichef hastigt förflyttad

Omsorgens ekonomichef hastigt förflyttad

Ekonomi- och teknikchefen på omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun, Geanina Jonsson, lämnar hastigt sin tjänst. Enligt information som på fredagen skickades ut till medarbetare och fackliga företrädare ska hon redan nästa vecka påbörja överlämning till en tillfällig ersättare. Under oktober ska hon få andra arbetsuppgifter.

Omsorgschef Åsa Ollerstam Lundh vill inte berätta varför ekonomichefen förflyttas.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Enhetscheften för ekonomi, system och teknik kommer under oktober att få förändring med andra arbetsuppgifter än de i sitt nuvarande uppdag samt har flaggat upp för att lämna för annan arbetsgivare, står det kryptiskt i meddelandet.

En ersättare sätts in omedelbart, eller “från och med nästa vecka”, vilket bör betyda på måndag. Det blir Fredrik Carbonnier som idag är enhetschef för Lyckåsa. Han kommer att täcka upp under tiden rekryteringsprocess pågår, initialt året ut. Ledningen ser detta som en bra lösning eftersom Fredrik Carbonnier är utbildad ekonom och även har chefserfarenhet inom IT.

Medarbetarna får inte veta varför Geanina Jonsson får sluta på sin tjänst.

Åsa Ollerstam Lundh, omsorgschef i Hässleholms kommun. Foto: Privat
Åsa Ollerstam Lundh, omsorgschef i Hässleholms kommun. Foto: Privat

Omsorgschef Åsa Ollerstam Lundh vill inte heller svara på Frilagts frågor på fredagen. När vi söker henne på telefon meddelar hon först att hon inte har möjlighet att ringa och gärna tar frågan på mejl.

Men när vi per mejl frågar varför omsorgsförvaltningen sparkar ekonomichefen blir det inte mycket till svar.

– Ekonomichefen har inte fått sparken. I övrigt kommenterar jag inte enskilda personärenden, skriver Åsa Ollerstam Lundh.

Vi undrar vad hon menar med det, utifrån meddelandet till personalen, och påminner om att personalärenden i princip är offentliga enligt offentlighets- och sekretesslagen. Det innebär att myndigheter både måste lämna ut handlingar och svara på frågor om sådana ärenden. Vi ber att Åsa Ollerstam Lundh ska mejla de handlingar som finns och svara på varför Geanina Jonsson ska sluta.

– Återkommer till dig med svar på måndag, skriver Åsa Ollerstam Lundh då istället för att svara på frågan.

Frilagt har förgäves sökt Geanina Jonsson.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se