torsjö live

Snön fick skolskjutsar att köra hem tidigare

Snön fick skolskjutsar att köra hem tidigare

Alla elever med skolskjuts i Hässleholms kommun fick åka hem med första eftermiddagsturen på onsdagen på grund av snövädret. På torsdagsmorgonen väntas bussarna gå som vanligt, utom på några av de mindre vägarna där föräldrar får skjutsa barnen till samlingsplatser.

Skolchef Niklas Persson berättar att inga skolor stängde på grund av snön, men att alla skolbussar sattes in på den tidiga eftermiddagsturen som annars bara är till för de yngsta. De gick vid ettiden och därefter, olika tider på olika skolor. Fritidshemmen höll öppet som vanligt för elever som inte omfattas av skolskjuts.

– Väderutvecklingen gör det jätteknepigt. Det är tunga fordon på små vägar runt om i vår kommun, så det kan nog uppstå problematik, säger Niklas Persson.

Bilden visar en reflexstolpe vid en mindre väg.
Onsdagens snöväder gjorde en del mindre vägar svårframkomliga. Foto: Berit Önell

På torsdagen väntas bättre väder.

– Vi följer väderläget. Om prognosen stämmer snöar det inte imorgon. Förhoppningsvis är det körbart, men det kommer förmodligen vara knepigt då också, säger han.

Han hänvisar till skolskjutssamordnare Peter Vikner som har kontakt med skolskjutsentreprenörerna.

– Vi utgår ifrån att det är bättre på vägarna imorgon. Men det finns ett fåtal mindre vägar som ligger avsides där föräldrar får skjutsa barnen till samlingsplatser. Det har de redan gjort under ett par dagar, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se