Gruppen-3a-328x120

Bedrägerier mot äldre ska ge hårdare straff

Bedrägerier mot äldre ska ge hårdare straff

INSÄNDARE. Under de två senaste åren har det i Sverige begåtts nästan 200 000 bedrägeribrott per år. De vanligaste är telefonbedrägerier med stora belopp som lurats av offren. Dessa brott har ofta drabbat äldre. Det är att sjunka lågt och fräckt att lura äldre på pengar och jag irriteras varje gång som jag läser i tidningen om dessa bedrägerier. Det är därför välkommet att Centerpartiet nu vill få en en tydlig straffskärpning för de som begår bedrägeribrott mot äldre. Att lura äldre får inte vara riskfritt och förövarna får inte bara undkomma genom villkorlig dom utan här krävs fängelsestraff.

Lars-Ivar Ericson (C)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se