torsjö live

Måns Zelmerlöw och fler klara för Torsjö Live

Måns Zelmerlöw och fler klara för Torsjö Live

Måns Zelmerlöw, en av Sveriges mest folkkära artister, kommer till Torsjö Live i sommar. Även Artmade, rockhjältar från Kristianstad, och värmländska dansbandet Sven Ingvars är klara för festivalen utanför Tyringe.

Bilden visar Måns Zelmerlöw.
Måns Zelmerlöw spelar på Torsjö Live i sommar. Foto: Magnus Ragnvid

Måns Zelmerlöv har gjort succé i allt från Melodifestivalen till Allsång på Skansen sedan han blev känd som ungt popfenomen i Idol 2005. Segern med Heroes i Eurovision 2015 ledde till att han toppade listorna i 21 länder och kunde uppträda på slutsålda arenor runt om i Europa. 2016 var han programledare för Eurovision tillsammans med Petra Mede.

Sedan dess har han fortsatt att släppa ny musik, turnera och framträda I olika tv-program. Under våren jobbar han på nya låtar som Torsjö Lives publik kan få lyssna till lördagen den 29 juni.

Det mer lokala rockbandet Artmade står på scenen i Torsjö fredagen den 28 juni. Bandet har släppt sex album och haft framgångar även internationellt sedan det bildades 2000.

– Håll i hatten för det kommer att svänga, skriver Torsjö Lives arrangörer i ett pressmeddelande.

Bilden visar bandet Artmade.
Rockbandet Artmade från Kristianstad väntas få festivalen att svänga.

Sven Ingvars gör ett stopp i Torsjö under sin sommarturné.

– Sommar och Sven Ingvars har med tiden nästan blivit synonymt, skriver Torsjö Live som kallar bandet ikoniskt i ett pressmeddelande om spelningen.

När Sven-Ingvars nu för andra gången ställer sig på scenen i Torsjö den 29 juni blir det med ett nytt album i bagaget. Men givetvis står även välkända klassiker på repertoaren.

– Sven Ingvars låtskatt är enorm, och kanske är det variationen, det musikaliska genreöverskridande som gjort att så många olika generationer tagit til sig just musiken och den genuina spelglädje bandet besitter, skriver Torsjö Live.

Bilden visar Sven Ingvars.
Sven Ingvars kommer till Torsjö Live för andra gången.

Sven Ingvars mest populära låt Två mörka ögon låg på Svensktoppen i hela 71 veckor. Frontmannen Sven-Erik Magnusson var med och bildade bandet 1956 och var medlem fram till sin död 2017. Hans son Oscar Magnusson, som varit medlem i bandet sedan 2006, har tagit över rollen som sångare.

Övriga artister som hittills är klara för Torsjö Live är: Miss Li , Earth, WIND & Fire Exp och Sarah Klang. Dessutom spelar Europe på en extrainsatt jubileumskonsert torsdagen den 27 juni.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se