torsjö live

Så är vi där igen…Men Mötesplats Ljungdala behövs

Så är vi där igen…Men Mötesplats Ljungdala behövs

INSÄNDARE. Vi blev inte särskilt förvånade när vi läste i Norra Skåne och Frilagt att Simon Berneblad vill stänga ned Mötesplats Ljungdala med stöd av SD. 

I kristdemokratisk anda pekar Herr Berneblad med hela handen och hotar  Mötesplats Ljungdala med nedläggning. I knät på storebror SD är det lätt att ta tuffa beslut för att spara pengar. Annars går det mot den största synden av alla, skattehöjning. Ingen tanke på att man skrämmer upp barn, unga och vårdnadshavare. Och inte minst vår egen personal som tydligen ständigt ska leva och arbeta under krisläge. 

KD och SD önskar detta eftersom platsen ligger i ett område som tar emot många flyktingar, och en stor del av deras barn och barnbarn besöker Mötesplatsen eftersom inget liknande finns i närheten.

Mötesplats Ljungdala är mer än en fritidsgård. Det är en samlingsplats, ett nav i ett område där ryktet om enorma problem gärna basuneras ut av vissa partier. Visst finns problem, som det gör på många platser, men då får man fokusera på att lösa dem. 

Hässleholm behöver Mötesplats Ljungdala, Mötesplats Kulturhuset och Markan. Vi behöver fritidsgårdarna i kransorterna. Vänsterpartiet vill i framtiden se en fritidsgård i samtliga kransorter.

Tyvärr finns det politiker och politiska partier som är indränkta i en ologisk syn på kategorier av medborgare med invandrarursprung. Som vill bygga sina positioner på bekostnad av dessa svenskar. Peka finger och skylla samhällets alla fel och brister på ”massinvandringen”

Vänsterpartiet ser ingen skillnad på människor. Vi är alla lika mycket värda. Denna människosyn forsätter vi att kämpa för.

Mohamed Chehade Vänsterpartiet
Magnus Åkeborn Vänsterpartiet 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se