Gruppen-3a-328x120

Maria Hortlund ny ordförande för Liberalerna

Maria Hortlund ny ordförande för Liberalerna

Maria Hortlund, Bjärnum, är nyvald ordförande för Liberalerna i Hässleholm efter Marianne Littke som avgår efter tio år.

I ett pressmeddelande berättar partiet att ett enhälligt årsmöte valde Maria Hortlund, 53, till ny ordförande.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är verkligen till lika delar spännande och skrämmande detta! Att få detta förtroendet känns överväldigande och jag tar mig an uppgiften med ödmjukhet och stolthet. Det är minsann ingen lätt match att fylla dessa skorna, efter vår mycket kompetenta och uppskattade Marianne Littke, efter tio års ordförandeskap, säger hon i pressmeddelandet.

Bilden visar från vänster Thomas Haraldsson, Agneta Olsson Enochsson, Maria Hortlund och Tomas Nilsson.
Maria Hortlund är nu ordförande i Liberalerna i Hässleholm, här i samband med att partiets budgetförslag presenterades i höstas, från vänster Thomas Haraldsson, Agneta Olsson Enochsson, Maria Hortlund och Thomas Nilsson. Foto: Berit Önell

Maria Hortlund flyttade till Hässleholms kommun 2020 från Älvsbyn i Norrbotten där hon också var engagerad i Liberalerna, bland annat som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Idag är hon ersättare i kommunfullmäktige i Hässleholm. Hon har också varit sekreterare i partiets styrelse i Hässleholm.

Till vice ordförande valdes John Bruun. Övriga ledamöter är Per Brandt, Agneta Olsson Enochsson, Thomas Haraldsson, Marianne Littke, Peter Nilsson, Thomas Nilsson och Henry Åhs.

Marianne Littke blickade tillbaka på sina år som ordförande.

– Jag har en övertygelse om att vi människor tillsammans kan göra världen bättre. Det är en liberal drivkraft att leta lösningar i framtiden, inte att titta bakåt och det har varit en ära och glädje att arbeta tillsammans med liberaler som drivs av samma strävan, sa hon enligt pressmeddelandet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se