torsjö live

Miljöchef Torbjörn Håkansson har sagt upp sig

Miljöchef Torbjörn Håkansson har sagt upp sig

Hässleholms kommuns miljöchef Torbjörn Håkansson har sagt upp sig. Han slutar den 7 juni för att gå över till en motsvarande – men mindre kommunstyrd – tjänst i Ystad-Österlenregionens miljöförbund där kommunerna Ystad, Simrishamn och Tomelilla ingår.

Torbjörn Håkansson har varit chef för miljöavdelningen på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Hässleholm i drygt fyra år, sedan februari 2020.

– Jag stortrivs i Hässleholm och avsåg inte att söka ny tjänst. Men de ringde upp mig och det gjorde att jag blev sugen på att pröva nya utmaningar, säger han.

Utmaningar har väl funnits i Hässleholm också, senast kanske med PFAS?

– Ja, jag har ju en bakgrund inom förorenade områden, så PFAS är intressant, men att det skulle komma visste jag inte när jag sa upp mig, säger Torbjörn Håkansson som doktorerat i miljöbioteknik.

– Det finns utmaningar i alla kommuner.

Han förklarar dock att det kommer att bli lite annorlunda att jobba i ett miljöförbund jämfört med i en separat kommun.

– Miljöförbundet styrs av en nämnd med representanter från respektive kommun. Det är mer fristående från kommunerna, men samtidigt är man mer knuten till nämnden, säger han.

Han tycker att fyra år är en lagom tid att stanna på en arbetsplats.

– Man hinner komma in i jobbet och känna att det fungerar. Jag tycker att det fungerar bra här nu, tillfälle gavs och jag tog det, säger han.

Tjänsten utlystes på måndagen.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se