torsjö live

Soul med Tingsek på Torsjö Live

Soul med Tingsek på Torsjö Live

Skånebördige sångaren, låtskrivaren och producenten Magnus Tingsek kommer till Torsjö Live. Det berättar arrangörerna i ett pressmeddelande på torsdagen. De senaste veckorna har även Dotter, Jonathan Johansson, Hemliga klubben och Jay Smith blivit klara för sommarens festival.

Tingsek har både producerat låtar till andra artister och släppt sju egna album, varav Home är det senaste.

– Sedan tidigt 2000-tal har han tillsammans med sitt fantastiska band levererat modern soul av yppersta världsklass som får publiken att trilla baklänges, skriver Torsjö Live.

Fredagen den 28 juni kommer de till festivalen utanför Tyringe.

Bilden visar Magnus Tingsek.
Soulartisten Magnus Tingsek är klar för Torsjö Live.

I förra veckan presenterades Dotter som en av festivalens artister fredagen den 28 juni.

– Med sitt unika sound och fantastiska scennärvaro har Dotter med åren blivit en strålande stjärna på den svenska pop-himlen, skriver arrangörerna.

Dotter har hela tre gånger tagit sig till final i Melodifestivalen.

Bilden visar Dotter.
Dotter kommer till Torsjö Live fredagen den 28 juni.

Jonathan Johansson, 2023 utsedd till årets textförfattare på Grammisgalan, kommer till Torsjö Live lördagen den 29 juni. Texterna ifråga fanns på albumet Om vi får leva 2022.

Han har hyllats ända sedan genombrottsalbumet En hand i himlen 2009 som gav honom både en P3-Guldnominering och en Grammisnominering som bästa nykomling.

Det svenska popbandet Hemliga klubben för med lekfulla texter och ösigt sound arvet från Familjen, Den svenska björnstammen och Veronica Maggio vidare. Det är bandet som en gång tvingades avbryta en spelning för att golvet höll på att rasa in.

– Riktigt så illa hoppas vi inte att det blir när de kommer till oss lördagen den 29 juni. Men vi lovar att festkänslan kommer att vara på topp, skriver Torsjö Live.

Jay Smith, med den säregna rösten och en musikalisk stil som sträcker sig från rock till country, står på Torsjöscenen redan torsdagen den 27 juni. Han är då ett av två förband på jubileumskonserten med Europe.

Han slog igenom när han vann Idol 2010. Han medverkade också i Melodifestivalen och hans bidrag Back to my roots har spelats flitigt sedan dess.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se