torsjö live vers2

Björklunda kan bli som tunneln genom Hallandsåsen

Björklunda kan bli som tunneln genom Hallandsåsen

INSÄNDARE. Nu skall man dra igång byggandet i vattenhålet Björklunda igen. Fint namn föresten. Jag cyklade förbi där idag och där är en hel del små sjöar. Det är ett vattensjukt område. Ankorna tycker att det är trevligt. Hur skall man lösa detta? Det blir som tunneln genom Hallandsåsen. Där sa man att det är vansinne att gräva en tunnel. Kan bli likadant här.

Det skall, enligt artikeln i NSk läggas ca 150 miljoner kronor på detta från kommunen. Jag kan ju säga direkt, att jag är inte speciellt road av att mina skattepengar, skall gå till detta.

Jag tycker att det finns viktigare saker att lägga pengarna på, eftersom det tydligen finns gott om pengar. De kan till exempel läggas på våra gator i kommunen, där det finns många potthål och sprickor, och även på belysningen på gator och torg. Nu läste jag att man skall göra vid vissa gator, men det är inte tillräckligt.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Sen kan man lägga mer pengar på nämnder och förvaltningar, så de inte behöver göra stora besparingar. Man behöver rationalisera i förvaltningarna, men det skall inte behöva drabba enskilda kommuninvånare och föreningar som bedriver ungdomsverksamhet.

Nu kommer vissa och säga att det inte är samma pengar man pratar om, för att det är 2 st olika budgetar. En för drift och en för investeringar. Jag tror att de 150 miljoner kronorna hamnar under investeringar. Eftersom det är kommunens pengar och därmed skattebetalarnas, så borde man i detta fallet göra en omfördelning, så att mer hamnar på drift och mindre på investering.

Jag tycker att de som vill bygga på Björklunda, får själva stå för alla kostnader. Kommunen kan bistå med marken, om man nu äger denna, men där skall man sätta punkt.

Mikael Björklund
Folkets Väl

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se