torsjö live vers2

Pris till monster som sorterar sopor

Pris till monster som sorterar sopor

Stora kommunikationspriset gick till Hässleholms Miljös sopsamlarmonster som lär barn om återvinning av avfall. De konkurrerade ut både Adidas och Livsmedelsverket, berättar det kommunala bolaget i ett pressmeddelande.

Pantomen, Battman, Glas-Klara, Metallika och de andra sopsamlarmonstren från Hässleholm har blivit populära på över 1 200 förskolor och skolor i hela landet och till och med några utomlands, i USA, Thailand, Finland och på Island. Konceptet består av utbildningsmaterial, pyssel, spel och lekar kopplat till miljö och hållbarhet i skolans och förskolans läroplan.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Bilden visar tecknade sopsamlarmonster.
Så här ser sopsamlarmonstren ut. Formgivare och illustratör är Stefan Thor.

Juryns motivering till priset i kategorin framtidspriset, som delades ut för första gången, lyder:

“Att inspirera unga och barn att aktivt bidra till ett mer hållbart samhälle är en utmaning som Hässleholm miljö tacklade med hjälp av lekfullhet och framtidstro. Deras Sopsamlarmonster är en innovativ och pedagogisk satsning som främjar ungas miljömedvetenhet och ansvarstagande. Deras sopsamlarmonster har nu spridit sig både nationellt och internationellt med syftet att skapa en generation av återvinningsexperter.”

En delegation från Hässleholm Miljö fick ta emot priset vid Sveriges kommunikatörers galakväll i Eric Ericssonhallen i Stockholm på onsdagskvällen.

Bilden visar Linda Arvidsson, Felix Havermark, Matilda Ehnberg och Josefine Ahlin.
Linda Arvidsson, Felix Havermark, Matilda Ehnberg och Josefine Ahlin är stolta vinnare av Framtidspriset. Foto: Nathalie Malic

– Att våra sopsamlarmonster vann ger oss ett fint kvitto på att vårt lekfulla sätt bidrar till barns miljömedvetenhet och hopp om framtiden. Det här är bara en del i hur vi på Hässleholm Miljö är med och bygger en kommun där ett hållbart liv är en självklarhet, säger Matilda Ehnberg, miljöpedagog på Hässleholm Miljö, i pressmeddelandet.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se