torsjö live vers2

Österåsbadet varken badpalats eller skrytbygge – men för litet

Österåsbadet varken badpalats eller skrytbygge – men för litet

INSÄNDARE. Fler insändarskribenter skriver att nya Österåsbadet är ett badpalats och ett skrytbygge. Österåsbadet blir inget badpalats. Dessa kan man finna i norra Tyskland i Weissenhäuser strand samt på Lalandia i Rödby och Billund i Danmark. Det nya Lisebergsbadet var också tänkt som ett badpalats. Ett badpalats innehåller inga simbassänger vilket Österåsbadet kommer att göra, utan ett badpalats har bara bassänger för bad. Vad gäller skrytbygge, så finns det ett flertal kommuner i Sverige som bygger större och dyrare bad. Ta till exempel Kiruna. Håll er till rätt fakta.

Sen är det så att man bygger Österåsbadet för litet. Idag har kommunen 3 st simhallar med 25 m bassänger vilka sammanlagt har 757 kvadratmeter och Österåsbadet får 712 kvadratmeter med sina 2 st 25 m bassänger. Eftersom man nu ska ha hopptorn i den stora 25 m bassängen på Österåsbadet, så kanske man även ska räkna in hoppbassängen på Qpoolen och då saknas det ytterligare 122 kvadratmeter bassängyta på Österåsbadet. Detta blir då 167 kvadratmeter mindra bassängyta än vad som finns idag. Då säger kommunalråden att det är gott om plats för alla i kommunen, fast man har mindre bassängyta. Hur tänker man där?

Hade man byggt en 25 m bassäng 25×25 m och en 10×25 m, så hade man fått samma yta som de nuvarande bassängerna i kommunen. Detta skulle man tänkt på innan man planerade det nya badet. Detta gjorde man i Kävlinge kommun, när man byggde ett nytt bad där. Då meddelade man innan man började att planera det nya badet, att man tänkte lägger ner de 2 gamla baden som då fanns i kommunen. Då fick man ett nytt bad som täckte de två gamla baden som låg i Löddeköpinge och Furulund. Simklubbarna som fanns i Lödde och Furulund fick vara med och planera, så att allt blev bra. Så smarta är man tyvärr inte i Hässleholm.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Mikael Björklund

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se