Gruppen-3a-328x120

Om Sverige skulle införa medborgarlön

Om Sverige skulle införa medborgarlön

INSÄNDARE. Att Sverige skulle införa basinkomst … Typ ” medborgarlön ” ? Medborgarlön i Finland är cirka 6 000 kronor i månaden, man får det kontant på sitt bankkonto. Men i Italien, är medborgarlön ett plastkort, typ köpkort, vilket laddas av myndigheter och berättigar till att köpa konsumtionsvaror, mat inkluderat , i förorten man bor i , inte utanför förorten. När vi tänker basinkomst och social trygghet för svenska medborgare, anser jag att den italienska modellen är bra för alla vilka är under 60 gamla, för att den uppmuntrar människor i produktiv ålder att jobba sig bort från de ekonomiska villkor vilka råder i deras liv. Den finska modellen passar till de svenska medborgare vilka är minst 60 år gamla medan de väntar på PPM besked om att de har nått och gått över ålderspensionsgränsen .

Amirouche Roos

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se