torsjö live vers2

EU har inte lyckats stoppa storskaligt fiske

EU har inte lyckats stoppa storskaligt fiske

INSÄNDARE. Inför EU-valet har jag i tidigare insändare uppmärksammat hur EU försöker detaljstyra skogsbruk och jordbruk. Ett annat område är fiskepolitik. EU har inte lyckats stoppa det storskaliga fisket av sill och strömming samt all bottentrålning i Östersjön. Det mesta av fångsten från storskaligt fiske blir till fiskmjöl som används till mat i laxodlingar. Jag har under många år följt det småskaliga fisket runt kusterna och det känns bra att Centerpartiet genom Emma Wiesner i EU vill fortsätta att driva denna fråga. Får det storskaliga fisket fortsätta i nuvarande omfattning och det kustnära fisket begränsas finns det hot mot både mot midsommarsill och ansjovis till julbordet

Lars-Ivar Ericson (C)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se