torsjö live vers2

Stena lägger ner sin filial i Hässleholm

Stena lägger ner sin filial i Hässleholm

Återvinningsföretaget Stena Recycling lägger ner i Hässleholm. Fredagen var sista dagen filialen på Samlarvägen på Läreda industriområde hade öppet.

Filialchefen Nicklas Gunnarsson bekräftar uppgifterna, men hänvisar i övrigt till kommunikationschef Åsa Ahlgren Berndtsson som skickar över ett pressmeddelande.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Stenas filial i Hässleholm stängde på fredagen. Foto: Urban Önell
Stenas filial i Hässleholm stängde på fredagen. Foto: Urban Önell

– Vi är det ledande återvinningsbolaget i Sverige och det kräver ett ständigt fokus på långsiktiga lösningar som är till våra kunders fördel. Vår verksamhet måste därmed vara flexibel där ett klokt resursutnyttjande, som bland annat ger möjlighet att hantera stora volymer, är av högsta prioritet, säger Magnus Bornell, Regionchef Skåne i pressmeddelandet.

Stena har totalt 90 anläggningar och 1 000 anställda i landet. I Hässleholm berörs dock bara två medarbetare av nedläggningen.

Åsa Ahlgren Berndtsson berättar att även filialen i Trelleborg med en anställd stängs.

– Den här förändringen ingår i en större översyn av alla anläggningar i Skåne med anledning av expansionen i Öresundsregionen. Vi vill optimera verksamheten och har valt ut sex större anläggningar som vi prioriterar. Det är ett strategiskt val som ger oss större möjligheter att möta både nuvarande och framtida utmaningar, säger hon.

Hon kan dock inte svara på om de anläggningar som blir kvar kommer att förstärkas.

– Vi ska se över vilka möjligheter som finns att erbjuda de berörda  jobb i andra delar av bolaget, säger Åsa Ahlgren Berndtsson.

– Det är självklart ett tufft besked att ge till våra medarbetare men vi försöker utifrån förutsättningarna att hantera situationen på bästa sätt, säger Magnus Bornell.

Kunder i Hässleholm hänvisas från och med måndag till Kristianstad.

Stenas övriga kvarvarande anläggningar i Skåne finns i Malmö, Eslöv, Åstorp, Helsingborg och Tomelilla.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se