torsjö live vers2

Joddla med Siv gratis med Siestabiljetter

Joddla med Siv gratis med Siestabiljetter

Efter beskedet om Siestafestivalen nedläggning erbjöd sig Joddla med Siv att ställa upp och spela för hässleholmarna, om bara någon ordnar en scen. Vid ett möte idag beslöt Hässleholms kommun att bjuda in till en musikfest med bandet under andra halvan av augusti, förhoppningsvis på Hässleholmsgården.

Kulturförvaltningen står som arrangör och kulturchef Anders Rosengren förklarar att det är bättre att göra en välplanerad musikfest lite senare i sommar, än att stressa fram en konsert på kort tid. Exakt datum meddelas så snart det är klart.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Alla som har köpt biljett till Siesta får fri entré. Övriga betalar 145 kronor.

– Om det blir något överskott går det till barn- och ungdomsverksamhet inom kulturområdet i kommunen. Det kan till exempel användas för öppethållande på Markan, säger Anders Rosengren till Frilagt.

Han ser arrangemanget  som en gest mot biljettköparna och även mot Joddla med Siv som var bland de bokade banden till årets Siesta.

– Det här är ett sätt att visa vår välvillighet när vi nu har ett lokalt band som verkligen ställer upp och vill göra något, och som dessutom firar 25-årsjubileum i år, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S).

Anders Rosengren uttalar sig försiktigt positivt om möjligheterna att driva Kulturföreningen Markans fritidsverksamhet vidare, antingen i kommunal regi eller via någon annan förening.

– Jag kan inte lova något, men vi har ett väldigt stort intresse av att hitta en lösning. Om jag hade haft pengarna här hos mig hade det varit enkelt, men jag har inga mer pengar att driva något, säger han.

Det kommer att krävas politiska beslut. Rosengren befarar att det blir svårt att hinna ordna redan under sommaren, men utesluter det inte.

– Konkursförvaltaren måste också få arbeta, det är lite för tidigt att svara på , säger han.

Ett nytt möte i frågan kommer att hållas under nästa vecka.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se