torsjö live vers2

Kommunfullmäktige ser också över rutiner

Kommunfullmäktige ser också över rutiner

– Så här ska det inte vara, säger Irene Nilsson (S), ordförande i kommunfullmäktige i Hässleholm angående den långsamma handläggningen av kulturmiljöprogrammet.

Hon lovar att ta upp frågan när kommunfullmäktiges presidium samlas efter sommaruppehållet, i början på augusti.

Irene Nilsson konstaterar att Centern satt i kommunledningen när Lars-Ivar Ericson (C ) för nio år sedan lämnade in en motion med förslag om ett kulturmiljöprogram.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är inte meningen att det ska ta så många år, men det var de själva som styrde, säger Nilsson.

Men nu är det en koalition med S i spetsen som leder kommunen och ingenting har hänt sedan beslutet att genomföra Ericsons förslag togs i fullmäktige i maj 2014.

– Kommunfullmäktige följer inte med automatik upp beslut som tas, säger Irene Nilsson.

Hon betonar att varje nämnd måste ha på sin bevakningslista att följa upp beslut de har ansvar för. I det här fallet är det tillväxtavdelningen som fått uppdraget att samordna arbetet med ett kulturmiljöprogram. Men enligt Roger Höjendal på tillväxtavdelningen, som efterforskat vad som hänt, handlar det om en miss i kommunikationen från fullmäktige.

– Det justerade protokollet med beslutet ska skickas från fullmäktige till berörda förvaltningar. Men här behöver rutinerna nog ses över. Det är mycket möjligt att vi borde införa någon slags dubbelcheck. Jag ska ta det här med mig och ta upp det efter semestrarna, försäkrar Irene Nilsson.

Berit Önell

Läs tidigare artikel:
22/7 Nio års väntan på kulturmiljöprogram

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se