torsjö live vers2

Fel på hemsida döljer Hovdalas program

Fel på hemsida döljer Hovdalas program

Hovdala slott har mycket aktiviteter för barn och familjer i helgen. Ikväll och imorgon kväll är det väsensvandring med inspiration från sagornas värld och på söndag arrangeras ”glöttada”. Men information om programmet syns bara delvis på Hovdalas hemsida på grund av tekniska problem som pågått ända sedan kommunen gjorde om sin hemsida i april. Frilagt kan berätta vad mer det är som händer.

På Hovdalas glöttada på söndag finns möjlighet för de yngsta att möta livs levande riddare. Foto: Urban Önell
På Hovdalas glöttada på söndag finns möjlighet för de yngsta att möta livs levande riddare. Bilden är från ett tidigare arrangemang på Hovdala. Foto: Urban Önell

Marie Kåberg på Hovdala slott berättar att hemsidans kommunikation med turistbyråns evenemangskalender inte fungerar fullt ut. Men inte heller på turistbyråns hemsida finns någon utförlig information om årets glöttada.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Folk hittar inte alltid vår information. Det är inte så bra, men vi har haft jättemycket besökare ändå och folk hör av sig och frågar, säger Marie Kåberg.

Hovdala har också ett tryckt program.

Marie Kåberg förklarar att turistbyråns personal arbetar för att lösa problemen och förhoppningen är att det snart ska bli bättre.

Marie Kåbergs bild av situationen bekräftas av Julia Ahlstedt på turistbyrån. Hon hänvisar dock till kollegan Ida Flygare som inte är på plats när Frilagt ringer.

Det enda som egentligen syns av glöttadans program på hovdala.se är att Busbandet, kända från svt:s Bacillakuten ska spela. Det framgår också att programmet pågår klockan 11-17, men inte hur dags konserten är.

– Mycket annat händer på slottet så kom hela familjen och var glöttiga för en dá, står det sedan.

Men vad det andra är framgår alltså inte. Frilagt kan dock avslöja det fullständiga programmet (förutom en överraskning som kanske också dyker upp):

Klockan 11-17                              Skånska Björnens riddare finns på plats, femkamp på yttre borggården och i vallgraven. Åk häst och vagn, kostnad 30 kronor. Paus klockan 13-14.30.

Kl 11.30, 12.00, 12.30, 13.00         Visning av slottet för barn

Kl 14.00                                        Familjekonsert med Busbandet

Kl 15-15.45                                   Tornerspel med Skånska Björnens riddare

Det är fri entré. Parkeringen sköts av ideella föreningar och kostar 20 kronor.

Väsensvandringarna hålls lördag klockan 17 och 19 och är en slags vandrande teater med skådespelare som naturväsen. En faun (ungefär som de såg ut i Narnia-filmerna) guidar i slottsparken och lite utanför den och berättar om sällsamma saker i naturen.

– De visar en natur som inte är som vi tänker. Budskapet är att vi ska vara rädda om naturen, säger Maria Kåberg.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se