torsjö live

Locket på efter möte om torgtrafik

Locket på efter möte om torgtrafik

Ingen ville på fredagen lämna information om vad som bestämdes vid mötet mellan Hässleholms kommuns tekniska förvaltning och Tyringe byalag på torsdagen. Trafikenhetens chef Stefan Alvedal meddelar Frilagt att förvaltningen på måndag återkommer i frågan om trafiken kring torget i Tyringe.

Ingen ansvarig ville på fredagen berätta något om torsdagens möte angående torgtrafiken i Tyringe. Foto: Berit Önell
Ingen ansvarig ville på fredagen berätta något om torsdagens möte angående torgtrafiken i Tyringe. Foto: Berit Önell

Ändringen av trafikriktningen vid torget initierades av Tyringe byalag och har lett till kraftiga protester från både boende och handlare. Trafiksäkerheten, som uppgavs vara anledningen till förändringen, har enligt också många blivit sämre. Med anledning av reaktionerna skulle byalaget och kommunens tekniska avdelning träffas och diskutera situationen.

829 personer skrev under protestlistor som Christina Bonde och Fanny Ekenstierna överlämnade till kommunens tjänstemän strax före mötet. De kom också med förslag på annan trafiklösning.

Men efter mötet har det varit tyst. Frilagt fick sent på torsdagseftermiddagen tag i Byalagets ordförande Jan Göransson, men han ville inte prata. Tydligen ska kommunen stå för informationen – men först på måndag.

Stefan Alvedal skriver i ett mejl till Frilagt: …”är upptagen idag. Tekniska förvaltningen återkommer på måndag med vidare hantering av ärendet. Trevlig helg//Stefan”

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se