Gruppen-3a-328x120

Kreativ biblioteksfestival för alla åldrar

Kreativ biblioteksfestival för alla åldrar

På lördag är det dags för Hässleholms biblioteksfestival Hålla låda, en kulturfestival för alla åldrar i bibliotekets lokaler. Musik, film, dans, skaparverkstad och estradpoesi avlöser varandra hela eftermiddagen och kvällen, klockan 14-23.

Något liknande har nog inte hänt förut. Christian Persson i arrangörsgruppen berättar att idén till festivalen kom ur kulturförvaltningens planer på ett tält med skapande verksamhet under Siestafestivalen. När festivalen inte blev av växte biblioteksfestivalen fram.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi ska inte göra något nytt Siesta, men vi vill göra något kreativt där både ungdomar och äldre kan mötas, säger han.

Biblioteket stänger normalt klockan 15 på lördagar. Nu överlappas den tiden av festivalens starttid klockan 14 och arrangörerna hoppas att en del av låntagarna stannar kvar på festivalen. Ingen anmälan krävs och det är fri entré.

Den som vill låna böcker, film och musik kan göra det ända fram till klockan 23. Biblioteket är fullt bemannat.

Skaparverkstaden är öppen parallellt med det övriga späckade programmet. Den erbjuder bland annat gemensamt skrivande av Hässleholms längsta dikt och klädpimpning där symaskiner och begagnade kläder finns tillgängliga för den som vill ta höstmoder till nya höjder.

Lokala band eller band med anknytning till Hässleholm spelar på fasta tider. Christian Persson, vinnare av Torsjö Live Award 2015, framträder själv med egna låtar till gitarr och piano. Övriga medverkande är Viktor Johansson, Caroline Rasmusson, Utflykten, Lovisa Linde, Johan Agebjörn, Sagoland och The Headlines. Här finns olika genrer representerade, exempelvis folkmusik, singersong, elektronikamusik och punk.

Klockan 16 framträder Ronja Möller, prisbelönad ordkonstnär, 17.30 C4:s dansgrupp och klockan 19.45 bjuder det lokala mediakollektivet Milkweed Studios på filmpremiär.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se