Gruppen-3a-328x120

Dags för lokala julmarknader

Dags för lokala julmarknader

I helgen är det dags för julskyltning på många håll. Julskyltningen i Tyringe hålls traditionsenligt på söndag, den första advent. Men redan på fredag kan Tyringeborna gå på julmarknad hos Lantmännen där ett stort antal utställare finns på plats, både utomhus och inomhus.

Det är elfte året i rad som Lantmännen i Tyringe arrangerar egen julmarknad i Tyringe. Den gamla kvarnbyggnaden ryms ut och får extra lampor och juldekorationer. Här visar 14 utställare olika hantverk och annat med anknytning till julen. Lasse Lövets gårdskafé flyttar tillfälligt in och Flädergården serverar glögg.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Många utställare medverkar på Lantmännens julmarknad. Tidigare år har bland andra Ing Marie Nilsson varit med och sålt trattkantareller. Porslinstomtarna är målade av Anita Råsberg. Foto: Anders Svensson
Många utställare medverkar på Lantmännens julmarknad i Tyringe. Tidigare år har bland andra Ing Marie Nilsson varit med och sålt trattkantareller. Porslinstomtarna är målade av Anita Råsberg. Foto: Anders Svensson

Utomhus finns julgransförsäljning, riktiga gammaldags julkärvar från Paul Nilsson i Röke med mera.

Museiknegarna kokar ärtsoppa i ett tält vid gamla Turessons cykelaffär klockan 11-14. Den tiden brukar det vara mest folk, men marknaden pågår mellan klockan 10.00 och 17.30. När ärtsoppan är slut blir det också korvgrillning i tältet.

Rolf Ranrzow är en av Museiknegarna som brukar koka ärtsoppa under julmarknaden. Foto: Anders Svensson
Rolf Rantzow är en av Museiknegarna som brukar koka ärtsoppa under julmarknaden. Foto: Anders Svensson

– Vi tar ingen avgift av utställarna, så de kan inte skylla på oss om de inte säljer tillräckligt, säger Anders Svensson, lageransvarig, som håller i trådarna för julmarknaden.

Han berättar att marknaden fått fler besökare för varje år.

– Det är roligt. För oss i personalen blir det lite som en firmafest också, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se