torsjö live vers2

Musikpaviljong på stort vykort

Musikpaviljong på stort vykort

Evert Storm, till vänster, Peter Alf och Leif Henningsson säljer vykort med den upplysta musikpaviljongen som motiv. Foto: Berit Önell
Evert Storm, till vänster, Peter Alf och Leif Henningsson säljer vykort med den upplysta musikpaviljongen som motiv. Foto: Berit Önell

Musikpaviljongen i Officersparken finns nu på vykort i A4-format, fotograferad när den var belyst en januarikväll.

Korten säljs på Kafé Verum och på turistbyrån i kulturhuset i Hässleholm och även personligen av Leif Henningsson, Evert Storm och Peter Alf som tycker att bilden visar att paviljongen är värd att bevara på sin nuvarande plats vid stadens norra infart.

Vykort med den upplysta musikpaviljongen kan nu köpas.
Musikpaviljongen kan nu köpas som vykort.

Henningsson, Storm och Alf fortsätter att verka för att bevara musikpaviljongen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Om den försvinner får korten också ett värde, säger Evert Storm.

De ser gärna att vykort även skickas till ansvariga politiker som ska fatta beslut i kommunfullmäktige den 29 februari. Korten kostar tio kronor styck.

– Vi har beställt 500, men det går att trycka fler om de tar slut, säger Leif Henningsson.

Han och de andra vill rädda paviljongen från en flytt som de befarar inte kan genomföras utan att den blir förstörd. Dessutom anser de att den ska stå i Officersparken och inte 200 meter därifrån, på andra sidan kaserngården, som kommunen föreslår. Enligt detaljplanen måste paviljongen flyttas för att Jakob Karlssons K-fastigheter ska kunna bygga sitt femvåningshus i parken.

– Kommunen borde kunna erbjuda honom annan mark att bygga på. De har varit alldeles för passiva och bara pratat om att bygga bostäder, men inte gjort något. Nu säger de att det tar två år att ställa i ordning mark för byggnation. Men finns det inte något som är påbörjat? Sedan har det väl pratats i minst två år om att bebygga stadsdelen Norden till exempel, säger Peter Alf.

Det folkliga engagemanget för att bevara paviljongen och parken har varit stort. Paviljongen har avbildats på många sätt, på oljemålning, i broderi och som bakelse.

Över 3 000 personer har skrivit på namnlistor i protest mot husbygget i Officersparken och mot att paviljongen flyttas eller rivs. Namninsamlingen, som drogs igång av Helena Karlsson på Kafé Verum, fortsätter.

– Det finns också flera företag som stöder saken, men inte vill framträda offentligt av rädsla för att få problem, berättar Leif Henningsson som tycker att det är skrämmande att människor inte ska våga säga sin mening i ett demokratiskt samhälle.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se