Gruppen-3a-328x120

TV gör inslag om paviljongen

TV gör inslag om paviljongen

SVT Nyheterna Skåne, tidigare Sydnytt, planerar att komma till Hässleholm på måndag förmiddag för att göra ett inslag om kampen för att bevara musikpaviljongen.

– Vi är nyfikna på vad det är som gör engagemanget så starkt att många till och med vill ta det till folkomröstning, säger Tomas Olsson på redaktionen som välkomnar intresserade till Officersparken vid tio-halv elvatiden på måndag.

Sydnytt kontaktade Evert Storm, till höger, som tagit initiativ till kampen för att bevara musikpaviljongen tillsammans med bland andra Leif Henningsson. Foto: Urban önell
Sydnytt kontaktade Evert Storm, till höger, som tagit initiativ till kampen för att bevara musikpaviljongen tillsammans med bland andra Leif Henningsson. Foto: Urban Önell

SVT i Malmö kontaktade Evert Storm på fredagsmorgonen för att stämma träff med honom och andra som tagit initiativ till namninsamlingar, skrivelser, konserter med mera.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi vill gärna träffa Evert och höra varför han blev en av initiativtagarna till det här. Sedan skadar det inte om det är mer folk med. Vi kommer inte att hinna intervjua alla, men alla är välkomna, säger Tomas Olsson.

Han har följt händelserna kring musikpaviljongen i Hässleholm och är förundrad inför det stora folkliga ”upproret”.

– Det handlar om en byggnad, förvisso vacker, men det känns inte som en tillräcklig anledning till allt detta engagemang. Vad är det den slår an hos hässleholmarna? Är det minnet av den gamla militärstaden? Finns det något mer bakom det här?

Tomas Olsson förklarar att SVT inte har möjlighet att ta upp alla detaljer i ärendet, men vill göra ett nedslag i den lokala verkligheten.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se