torsjö live vers2

Historisk vandring kring kaserngården

Historisk vandring kring kaserngården

Kaserngården på T4 är platsen för en historisk guidning på torsdag. I sommar kommer T4-området, inklusive musikpaviljongen, också att bli en del av de historiska stadsvandringar som HETS arrangerar. Bilden visar förslaget till ny placering av musikpaviljogen på kaserngården. Skiss: Mono arkitekter AB
Kaserngården på T4 är platsen för en historisk guidning på torsdag. I sommar kommer T4-området, inklusive musikpaviljongen, också att bli en del av de historiska stadsvandringar som HETS arrangerar. Bilden visar förslaget till ny placering av musikpaviljogen på kaserngården. Skiss: Mono arkitekter AB

Musikpaviljongens historia kommer att blir en del av sommarens historiska teatervandringar i Hässleholm. Men redan på torsdag, Kristi himmelsfärdsdag, leder Peter Alf en guidad vandring kring kaserngården på T4-området.

Under cirka en timme kommer Peter Alf att visa runt och berätta om den historiska bakgrunden för de olika byggnaderna, Officersparken med musikpaviljongen och kaserngården dit paviljongen, enligt kommunledningens förslag, ska flyttas.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

-Vi vill gärna hålla liv i det här, säger Peter Alf som är en av de engagerade i ”Paviljongens vänner” som arbetar för att musikpaviljongen ska bevaras på sin nuvarande plats i parken och som också är vice ordförande i T4:s kamratförening och väl bevandrad i det gamla regementsområdets historia.

Arrangemanget på torsdag är öppet för allmänheten och kostnadsfritt. Samling sker vid stora porten klockan 11.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se