torsjö live vers2

Nu blommar det i Hässleholm

Nu blommar det i Hässleholm

Den som besöker Hässleholm kan knappast undgå den blomsterprakt som smyckar torg och infarter. Här vid norra infarten
Nu smyckas Hässleholms torg och infarter av blomsterprakt. Här vid norra infarten. Foto: Urban Önell

Den som besöker Hässleholm just nu kan knappast missa blomsterprakten vid stadens infarter och torg.

– Vi får mycket positiv respons för våra planteringar. Kommuninnevånarna värdesätter våra blommor och uppskattar det som är vackert. Det berättar Mikael Johansson, på tekniska förvaltningen, Hässleholms kommun. 

På Stortorget i centrala Hässleholm finns blomkrukor med fyra våningar.
På Stortorget i centrala Hässleholm finns blomkrukor med fyra våningar.

– Jag menar att det här är viktigt, både för oss som bor här och för turisterna som besöker kommunen, vi behöver det som bryter av gentemot gatstenen. När turister säger till vår personal att det så mycket finare här än där de bor, då blir man glad.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

14 000 plantor av 41 olika sorter, har tekniska förvaltningens personal placerat ut. Det har skett till en kostnad av 200 000 kronor. Med andra ord handlar det om fyra kronor per kommuninnevånare och år. Det inte bara torg och infarter i Hässleholm som smyckats.

Även kransorterna Vinslöv, Sösdala, Bjärnum, Tyringe, Vittsjö och Bjärnum har fått sin beskärda del. Det är totalt 350 krukor och fat som har placerats ut av tekniska förvaltningens personal.

– Tyvärr händer det också att blommor förstörs eller stjäls, säger Mikael. Då blir man lite ledsen i ögat. Visa av erfarenheten sätter vi inte ut några blommor förrän efter skolavslutningarna.

Mikael har varit ansvarig för kommunens blomsterutsmyckning de senaste fem-sex åren. Redan i oktober – november året börjar han att planera inför kommande sommar. Färgsättning och blomval skiftar från år till år. Årets färgtema är orange, blått och vitt.

Urban Önell

Årets färgtema är orange, blått och vitt.
Årets färgtema är orange, blått och vitt.
Totalt 350 krukor och fat med 41 000 sommarplantor har satts ut sedan skolavslutningen.
Totalt 350 krukor och fat med 14 000 sommarplantor har placerats ut runt om i kommunen sedan skolavslutningen, här på Nytorget utanför stadshuset.
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se