torsjö live

Faran över efter branden i Vankiva

Faran över efter branden i Vankiva

Faran är nu över för boende i Vankiva som uppmanats att stanna inomhus med stängda dörrar, fönster och ventilation för att inte få i sig rök från sopbranden som startade på söndagseftermiddagen.

Räddningstjänsten bedömde på måndagseftermiddagen att risken för inandning av skadlig rök upphört. Eftersläckning kommer dock att fortsätta under kvällen och natten med både personal från Räddningstjänsten i Hässleholm och från Hässleholm Miljö på plats.

Hässleholms kretsloppscenter och återvinningscentralen i Vankiva öppnar igen imorgon, tisdag. Kundtjänsten kommer dock att vara kvar i värmeverket dit den flyttade på grund av röklukten på måndagsförmiddagen. Det går därför bara att nå kundtjänst via telefon.

– Hässleholm Miljö arbetar med ständiga förbättringar och kommer noggrant att analysera orsaken till branden och dessutom fortsätta arbetet med att utveckla detektering av bränder. Vi beklagar eventuella olägenheter som måndagens stängning medfört för våra kunder, skriver Hässleholms Miljös kommunikatör Maria Kalén i ett pressmeddelande.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se