torsjö live

Nej till sponsoravtal för hockey i Tyringe

Nej till sponsoravtal för hockey i Tyringe

Hässleholms kommun har nu svarat nej på en sponsringsförfrågan från Tyringe Skid & Skridskosällskap (SoS). Klubben hade sökt sponsorbidrag med samma belopp som Vittsjös damlag i fotboll fått.

Föreningen sökte treårig sponsring på 750 000 kronor per år, det vill säga totalt 2,25 miljoner kronor. Enligt ansökan skulle syftet vara att stödja och vidareutveckla den befintliga verksamheten, vilket bland annat innefattar en utbredd hockeyverksamhet såväl för herrar som för damer samt vuxna och barn.

Tyringe SoS erbjuder gratis hockeyskola för barn i Hässleholm och Tyringe och har gratis entré för matchåskådare, vars antal i genomsnitt uppnår 1000 per A-lagsmatch. Det innebär fler åskådare än vad många allsvenska lag har.

Tillväxtchef Mikael Kipowski menar i sitt svar att exponeringen utanför Hässleholms kommun inte är tillräcklig för att kommunen ska kunna skriva ett sådant sponsoravtal. I kommunens svar framgår även fritidschef Stefan Larssons uppfattning; att kommunen endast bör sponsra föreningar som får medial uppmärksamhet i radio och TV samt i rikstäckande press.

Till skillnad från Tyringes hockeylag är Vittsjö GIK:s damlag med i allsvenskan, och får således mer rikstäckande medial uppmärksamhet.

Emil Önell

Läs tidigare artiklar om Hässleholms kommuns sponsringsavtal:
https://www.frilagt.se/2016/03/10/miljoner-i-kommunal-sponsring/
https://www.frilagt.se/2016/03/23/kommunen-skriver-fler-sponsoravtal/

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se