Gruppen-3a-328x120

Göinge bygg bygger om Havremagasinet

Göinge bygg bygger om Havremagasinet

Avtal för ombyggnaden av Havremagasinet är nu tcknat med Göinge Bygg och Fastighets AB. Foto: Hibab
Avtal för ombyggnaden av Havremagasinet är nu tcknat med Göinge Bygg och Fastighets AB. Foto: Hibab

Nu tecknar det kommunala bolaget Hibab ett entreprenadkontrakt med Göinge Bygg och Fastighets AB som bygger om Havremagasinet för 42,75 miljoner kronor. Kommunen har gått i borgen för Hibabs lån på 50 miljoner kronor.

Det gigantiska Havremagasinets alla sex våningar ska byggas om till kontor. Foto: Hibab
Det gigantiska Havremagasinets alla sex våningar ska byggas om till kontor. Foto: Hibab

Ombyggnaden innebär att kontor byggs på alla sex plan samt att källaren byggs om och renoveras. Kontoren kommer att användas av kommunens barn och utbildningsförvaltning, IT-avdelning och fritidsförvaltning från och med hösten 2017.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är mycket glädjande att vi fått förtroendet att tillsammans med Hibab genomföra ombyggnaden. Havremagasinet är en historisk byggnad och vi har lagt ned åtskilliga timmar och arbetat med stort engagemang och omtanke i vårt anbudsförfarande. Det är därför extra roligt att detta gett resultat och att vi som lokalt företag i tuff konkurrens kunnat dra det längsta strået. Det visar på vårt och våra lokala leverantörers konkurrenskraft, säger Roger Svensson, som är VD på Göinge Bygg och Fastighets AB, i ett pressmeddelande från Hibab.

Ombyggnaden och förvaltandet av Havremagasinet har länge debatterats i kommunen. Ärendet har av Ernst Herslow (FV) och Björn Widmark (FV) beskrivits som ”ett förtäckt bolagsbidrag” där syftet varit att stärka Hibabs trängda kassa. Även andra politiker har ifrågasatt att kommunen skulle hyra byggnaden av Hibab och sedan kanske köpa den.

Kommunfullmäktige beslöt i april att låta Hibab renovera Havremagasinet samt att kommunen ska hyra byggnaden i två år och därefter köpa den för max 71 miljoner kronor.

Emil Önell

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se