torsjö live

Tjuvarna kan ha beställt paket i andras namn

Tjuvarna kan ha beställt paket i andras namn

Minst två paket som kom till postombudet Japehs i Vinslöv en tid före inbrottet i helgen var troligen beställda av bedragare. Den slutsatsen drar butiksinnehavaren Carina Tillman eftersom de personer som paketen var adresserade till inte hade beställt dem och nu har polisanmält saken. Båda kartongerna kom från telekomföretag och innehöll sannolikt telefoner. Japehs skickade dock tillbaka dem till avsändaren redan före inbrottet eftersom de inte hämtats ut i tid.

Hyllorna är nästan tomma i postrummet efter inbrottet.
Hyllorna var nästan tomma i postrummet efter inbrottet.

Carina Tillman tänkte direkt efter inbrottet att det kunde vara ett beställningsjobb av personer som beställt varor i andras namn. Hon kontaktade därför adressaterna till de paket som hon skickat tillbaka och frågade om de hade beställt paketen.

– De var tacksamma att jag ringde, annars hade de inte fått veta något. Båda paketen var beställda mot postförskott på höga belopp, berättar hon.

Kommunpolis Staffan Rosén i Hässleholm bekräftar att han fått in en anmälan om att varor beställts i annans namn i Vinslöv.

Carina Tillman har haft fullt upp i butiken de senaste dagarna. Många har hört av sig och uttryckt sitt stöd, men också frågat om deras paket finns kvar.

– Det är inte bara jag som är berörd, många är drabbade, säger Carina Tillman.

En person hittade ett paket utomhus och kom in med det i butiken.

– Hon hade ringt polisen, men de sa bara att hon kunde gå hit med det, berättar Carina Tillman.

Kanske hade tjuvarna tappat något paket, eller slängt paket som inte var intressanta.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se