torsjö live vers2

Gunilla Holmberg blir chef på Skanska

Gunilla Holmberg blir chef på Skanska

Kommunala bolaget Hässleholms Miljös avgående vd Gunilla Holmberg blir chef för Skanskas betongverksamhet från och med den 1 oktober. Det meddelade Skanska i ett pressmeddelande på måndagen.

Samtidigt meddelade Hässleholm Miljö att en vice vd tillträtt, Sven Carlsson som annars är affärsområdeschef för ekonomi och IT inom bolaget. När Gunilla Holmberg slutar den 30 september blir han tillförordnad vd.

Gunilla Holmberg går från Hässleholm Miljö till ett toppjobb på Skanska.
Gunilla Holmberg går från Hässleholm Miljö till ett toppjobb på Skanska.

Gunilla Holmberg var hemlighetsfull om sitt nya jobb när hon blev intervjuad i samband med sin uppsägning den 18 juli

– Jag har varit på Hässleholm Miljö i åtta år och fått utveckla bolaget tillsammans med medarbetare och kunder. Det kändes som att det vara moget att anta nya utmaningar nu, sa hon.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hon förklarade då att hon inte förrän i mitten på augusti kunde berätta om det kommande uppdraget.

Nu var det alltså dags och Skanska skriver i sitt pressmeddelande att Gunilla Holmberg har en gedigen kompetens inom miljöfrågor, verksamhetsutveckling och kundnytta.

– Hennes värdegrundsstyrda ledarskap med fokus på kunder och medarbetare stämmer mycket bra överens med den inriktning vi har inom Skanska, säger Per Åkerman, vd för Skanska Asfalt och Betong i pressmeddelandet.

Skanska har totalt cirka 10 000 medarbetare i Sverige.

Sven Carlsson tillträdde som vice vd för Hässleholm Miljö den 8 augusti, samma dag som styrelsen vid ett extrainsatt sammanträde fattade beslut om att utse honom. Styrelsen godkände samtidigt Gunilla Holmbergs uppsägning.

Hässleholm Miljös styrelse beslutade även att påbörja processen för rekrytering av ny vd. Sven Carlsson blir tillförordnad vd från och med den 1 oktober och fram till dess att ny vd tillträder.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se