Gruppen-3a-328x120

Polisen, allmänheten och informationen

Polisen, allmänheten och informationen

Den uppbrutna dörren var helt förstörd och måste bytas ut. Foto: Tord Tillman
Den uppbrutna dörren var helt förstörd efter postinbrottet i Vinslöv. Foto: Tord Tillman

Lokalpressen rapporterar 20160804 om ett inbrott i Vinslöv. Husägaren konfronteras handgripligen med fyra tjuvar när han försöker återta stulen egendom. De fyra männen kastar sig in i, ett som det senare visar sig, efterlyst fordon. Vid påföljande biljakt kör tjuvarna i diket och försvinner till skogs. Polis tillkallas och eftersök sker, dock utan resultat. Händelser av liknande slag, med eller utan tjuvjakt, får vi dessvärre allt oftare ta del av.

Polisen uppmanar regelbundet allmänheten att bistå dem i deras arbete med att komma till rätta med brottslighet. Med tanke på det som skett i Vinslöv och liknade händelser uppstår frågor.

Varför uppges inte signalement på förövare?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Talade tjuvarna bred skånska eller bröt dessa på något främmande tungomål?

Vilket registreringsnummer – färg -modell med mera hade inblandat fordon?

Strax efter ovan relaterade händelse sker ett postinbrott i Vinslöv om vilket rapporteras i FrIlagt. Vittne till det pågående inbrottet kontaktar polisen. Händelsen prioriteras bort. Polisen låter tjuvarna agera ostört. Ägaren anmäler inbrottet till polisen som inte tycks vara intresserade av att göra en brottsplatsundersökning! Dags för polisen att börja det samarbete med allmänheten man säger sig vara intresserad av!

Frågan om polis eller media håller inne med sådana uppgifter, som skulle kunna leda till att kriminella kan gripas, måste ställas. Följdfrågan uppstår – i så fall varför?

Ronny Larsson i Kvistalånga

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se