torsjö live vers2

17-årig mordmisstänkt häktades

17-årig mordmisstänkt häktades

Jourdomstolen beslöt på söndagseftermiddagen att häkta 17-åringen som misstänks för mordet på en hemlös man på gångbron över järnvägen i Hässleholms resecentrum. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för mordet och även för det knivrån som skedde tidigare samma kväll. Han nekar till båda brotten.

Polisens tekniker är klara med sin undersökning av brottsplatsen, men någon skäligen misstänkt för mordet eller dråpet finns ännu inte.
Bevisen mot den mordmisstänkte 17-åringen var tillräckliga för häktning, ansåg jourdomstolen. Foto: Berit Önell

Häktningsförhandlingen hölls i polishuset i Karlskrona som fungerade som jourdomstol i helgen. Större delen av förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Han bestrider häktningsyrkandet och även häktningsgrunderna, sa 17-åringens advokat Caroline Davidsson, enligt Kvällsposten som var på plats vid förhandlingen.

Domstolen ansåg dock att bevisningen var tillräcklig för misstanke på sannolika skäl, vilket innebär obligatorisk häktning för ett brott som mord där straffet inte är lägre än två år.

Åklagaren motiverade också häktningen med att det finns risk att 17-åringen undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen, både för mordet och för rånet.

– Vi behöver häktningen för att utredningen ska kunna gå vidare, säger åklagare Malin Paulsson till Kvällsposten efter häktningsförhandlingen.

Enligt Mikael Persson, jourhavande förundersökningsledare i Kristianstad, beslöt jourdomstolen också att ge åklagaren rätt att belägga 17-åringen med restriktioner i kontakterna med omvärlden.17-åringen ska vara häktad i två veckor framåt.

Malin Paulsson säger till Kvällsposten att hon inte tror att hon kan väcka åtal så snabbt.

Hon vill inte berätta hur den hemlöse mannen dog och utesluter inte en annan gärningsman. Vittnen uppmanas fortfarande kontakta polisen.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:
10/8 Hemlös man kan ha mördats på resecentrum
10/8 Mordet på hemlöse Lars har skakat Hässleholm
12/8 Ny minnesstund och manifestation på tisdag
12/8 17-åring anhållen för mordet på stationen
14/8 17-åringen begärs häktad för mord och rån

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se