Gruppen-3a-328x120

Anhörigforum i en hel månad

Anhörigforum i en hel månad

Anhörigforum 2016 innehåller tio olika arrangemang under en månad med start imorgon, måndag. Programmet inleds med informationsträffar på temat Balansera mera, om att förhindra fallolyckor i vardagen. På nationella anhörigdagen, torsdagen den 6 oktober, medverkar bland andra sångerskan, skådespelerskan och regissören Marianne Mörck vid en samling i församlingshemmet i Hässleholm.

Balansera mera är en nationell kampanj som syftar både på balansövningar och balans i kylskåp och medicinskåp. Information med farmaceut, sjukgymnast och arbetsterapeut hålls på Senioren i Hässleholm och på träffpunkterna i Tyringe, Sösdala och Hästveda under måndagen och tisdagen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Marianne Mörck medverkar när nationella anhörigdagen firas i Hässleholm på torsdag.
Marianne Mörck medverkar när nationella anhörigdagen firas i Hässleholm på torsdag.

Förutom dragplåstret Marianne Mörck talar förbundsordförande i Anhörigas riksförbund, Ann-Marie Högberg, vid anhörigdagen i församlingshemmet på torsdag eftermiddag. Solkören och Glädjespridarna medverkar med sång. Föreningarna står för utställningar och lotterier och alla deltagare blir bjudna på kaffe med äppelkaka och vaniljsås.

Anhörigdagen arrangeras av Anhörigföreningen i Hässleholm i samverkan med andra föreningar i anhörigrådet och Hässleholms kommun.

Ur programmet i övrigt kan nämnas bokkaféet Orkaneko i Västerkyrkan i Hässleholm den 10 oktober med bland andra Mathias som skrev en bok om när hans sambo drabbades av en utmattningsdepression.

På hörseldagen den 14 oktober är temat att leva med tinnitus. Audionom medverkar också på Senioren och presenterar nyheter inom hörseltekniken.

Lisbeth Pipping, som växte upp med en utvecklingsstörd mamma och en alkoholiserad pappa, föreläser i kulturhuset den 18 oktober.

En halvdagsutbildning om missbruk arrangeras av Jobba med missbruk den 1 november på Norra Station. Den 3 november avslutas Anhörigforum med en heldagskonferens om barn som anhöriga. Charlotte Uggla, psykolog på Socialstyrelsen, Cecilia Grefve, nationell samordnare på socialdepartementet för social barn- och ungdomsvård, Ingvar Nilsson, nationalekonom, och Stina Lindén, anhörigstrateg i Hässleholms kommun, medverkar.

De två sistnämnda konferenserna kräver föranmälan och deltagaravgift, i övrigt är hela programmet gratis och öppet för alla.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se