torsjö live vers2

37 nominerade till Årets Hässleholmare

37 nominerade till Årets Hässleholmare

Den 11 november ska Årets Hässleholmare 2016 presenteras i samband med galakvällen på kulturhuset.

Och hässleholmarna är verkligen på hugget när det gäller att nominera kandidater. Hela 37 förslag på vem som ska bli Årets Hässleholmare har kommit in till kommunen. Men ändå inget rekord tror kommunens projektledare Bjarne Öhrling.

– Det brukar komma ganska många förslag. Många är också återkommande år efter år.

Bland de 37 nominerade återfinns såväl privatpersoner som företag. En del mer kontroversiella än andra. Här hittar man bland annat trion Evert Storm, Leif Henningsson och Peter Alf som alla tre varit pådrivande för att bevara paviljongen i Officersparken på T4. Och på andra sidan hittar vi Jacob Karlsson, byggherren som vill bygga nytt där paviljongen står. Även journalisten Berit Önell tillhör, på nytt, de nominerade.

Bland de nominerade finns också namn som fotografen och musikern Jörgen Johansson, Anna Wemlerth som bidragit till att lyfta fram Hässleholm som en hästkommun, journalisten Bertil Nilsson, Youtube-kändisen Jakob Swärdén och sångaren och entertainern Glenn Wish. Men också rikskändisar som Nilla Fischer, Peps Persson, Neneh Cherry och Anders S. Nilsson.

Av någon anledning har dock endast två av nomineringarna varit diarieförda. Något som Bjarne Öhrling förklarar med att många kommer in andra vägar än den traditionella postvägen, flera bland annat genom kommunens Facebook-konto.

– Men nomineringarna är inte hemliga. Alla finns med på en lista som vi distribuerat till pressen och alla kommer att diarieföras, säger han.

Årets Hässleholmare utses av en jury, bestående av kommunala tjänstemän och politiker och presenteras på galakvällen den 11 november.

Samtliga nominerade till Årets Hässleholmare 2016:

Joddla Med Siv, Glenn Wish, Mats Karlsson, Stefan Bladh, Jörgen Johansson, Johan Jönsson, Viktor Johansson, Anna Wemlerth, Bertil Nilsson, Jakob Swärden,  Madlen Sjögaard, Ingela Hansson, Fredrik Lexfors, Pontus Brink,  Lars ”Linkan” Lindkvist, Mats Gunnarsson, Therese Nathell-Rydetoft,  Alf Jönsson,  Berit Önell, Evert Storm, Leif Henningsson och Peter Alf, Erik Ståhl, Gunilla Holmberg, Bergendahls, Tommy Karlsson, Nilla Fischer, Krister Norén Norén fastigheter,  Musiketeaterskolan i Bjärnum,  Krister Dahl,  Peps Persson, Neneh Cherry,  Ballingslöv, Rikstornering Hovdala Medeltidsdagar, Anders S Nilsson, Mats Williamsson, Jacob Karlsson.

Gert Jacobsson

 

 

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se