torsjö live

Polisen hoppas på fler uppgifter om gängbråk

Polisen hoppas på fler uppgifter om gängbråk

Polisen har inte kommit framåt med utredningen om gängslagsmålet i Hembygdsparken i Hässleholm i förra veckan då en ung man blev sparkad och stampad i ansiktet. Trots att många människor befann sig i parken den soliga torsdagseftermiddagen har bara ett vittne lämnat uppgifter om händelsen.

Nu vädjar polisen till allmänheten att höra av sig.

– Vi är intresserade av uppgifter både från personer som sett händelsen och andra som kan veta något om de inblandade, säger Magnus Johnsson, förundersökningsledare vid Hässleholmspolisen.

Vittnets bilder visar hur gängen ger sig iväg från Hembygdsparken innan polisen kommer dit. Mannen i orange tröja blev sparkad och trampad i ansiktet när han låg ner på asfalten.
Vittnets bilder visar hur gängen ger sig iväg från Hembygdsparken innan polisen kommer dit. Mannen i orange tröja blev sparkad och trampad i ansiktet när han låg ner på asfalten.

Vittnet som larmade polisen såg hur ett 20-tal personer kom springande in i parken, kastade av sig jackorna och började slåss. När en man hamnade på marken stampade en gärningsman med sin sko i hans ansikte flera gånger.

Grupperingarna bestod av unga män som enligt vittnet skrek på varandra på ett eller flera språk som inte var svenska, oklart vilket eller vilka. Personerna beskrevs som mörkhåriga.

Magnus Johnsson förklarar att polisen låtit ärendet vara öppet i hopp om att fler vittnen ska höra av sig.

– Vi har inte så mycket information, vi vet varken vilka som slagits eller vem offret är, säger han.

Helst vill han att vittnen ska ge sig till känna och vara beredda att vittna i en rättegång. Men även anonyma uppgifter kan vara värdefulla.

– Det blir ett sämre bevisvärde, men vi kan då få information som vi kan jobba vidare med. Om vi till exempel får tips om vem som är gärningsman kan de uppgifterna läggas ihop med annat och leda vidare, säger Magnus Johnsson.

Han känner inte till att några liknande händelser inträffat tidigare i Hässleholm.

– Inte på det sättet. Visst har det varit bråk, men inte i den omfattningen, säger han.

Han förstår om människor känner otrygghet när sådant inträffar mitt bland lekande barn och promenerande människor.

– Hade det varit klockan två en lördagsnatt hade ett slagsmål varit mer troligt. Men en torsdagseftermiddag i Hembygdsparken är det inget man förväntar sig. Det blir förstås väldigt olustigt, säger Magnus Johnsson.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:
30/10 Brutalt gängslagsmål i Hembygdsparken

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se