torsjö live vers2

Bergendahls blev årets hässleholmare

Bergendahls blev årets hässleholmare

Årets hässleholmare 2016 är Bergendahls. Vinnaren tillkännagavs vid Hässleholms galakväll på fredagskvällen. Det är första gången ett företag blir årets hässleholmare, även om Spiros Mylonopoulos som vd för Bergendahls fick utmärkelsen 2005.

Motiveringen inleds med en ensam entreprenör i en källare, i den ännu unga staden Hässleholm.

– Idag är familjeföretaget Hässleholms kommuns största privata arbetsgivare, ett nordeuropeiskt handelshus med många starka varumärken. Och som de själva säger: Det hade kanske inte varit möjligt någon annanstans, fortsätter motiveringen.

Elisabeth Bergendahl, vars farfar startade företaget 1922 tog emot utmärkelsen årets hässleholmare vid Hässleholms galakväll, här tillsammans med maken Spiros Mylonopoulos, tidigare vd och numera styrelseordförande.
Elisabeth Bergendahl, vars farfar startade företaget 1922, tog emot utmärkelsen årets hässleholmare vid Hässleholms galakväll, här tillsammans med maken Spiros Milonopoulos, tidigare vd och styrelseordförande, som blev årets hässleholmare 2005.

Ett av de starka varumärkena är förstås Citygross som öppnade butik i Hässleholm i höst.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

– Företaget tar stort ansvar för kommunens utveckling, fortsätter motiveringen som avslutas med att årets pristagare är en mycket god förebild och ambassadör för Hässleholms kommun.

Elisabeth Bergendahl, vars farfar grundade företaget 1922, var på plats och tog emot priset.

Juryn bestod av kommunalråden Lena Wallentheim (S), Mats Sturesson (C ) och Pär Palmgren (M), projektledare Bjarne Öhrling och kommunikationschef Hanna Gardell.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma aktörer som bidragit till att Hässleholm fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden eller som genom sitt engagemang för Hässleholms utveckling blivit en inspiratör och förebild för andra.

Totalt delades tolv olika priser ut till företagare och personer. Mat och underhållning med bland andra Robin Stjernberg stod också på programmet som hölls ihop av tv-programledaren Ann-Marie Rauer, årets hässleholmare 2015.

– Galakvällen är helt klart årets höjdpunkt bland de olika näringslivsaktiviteter vi skapar tillsammans med företagarföreningarna, säger Roger Höjendal, näringslivssamordnare i Hässleholms kommun, i ett pressmeddelande.

Hässleholms galakväll har nu arrangerats under 14 år.

Övriga pristagare: årets företagare Magnus Petersson, Temahallen, årets nyföretagare Jesper Kvarnhammar, JK Fitness, Hässleholms hantverks- och industriförenings stipendium till Fredrik Dentback, årets kulturstipendiat Mattias Eliasson, årets kulturpristagare Ingrid Ohrberg, skolans utmärkelse för goda resultat till gymnasiesärskolan Norräng, skolans utmärkelse för goda insatser till Lejonskolans fritidshem, årets bästa UF affärsidé Feel Safe UF, Hässleholms miljöpris Pål Axel Olsson, årets Hesslecityföretag Fredholms matsalar, PeO Fredholm och årets ledarstipendiat Claes Mårtensson, Bjärnums GoIF.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:
13/10 37 nominerade till årets hässleholmare

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se