torsjö live vers2

Preliminär byggstart vid paviljongen 4 januari

Preliminär byggstart vid paviljongen 4 januari

Ett hoppets ljus har tänts i musikpaviljongen inför julen. Foto: Berit önell
En ljusslinga, kanske med ett hoppets ljus, har tänts i musikpaviljongen inför julen. Foto: Berit önell

Flytten av musikpaviljongen senareläggs nu ytterligare. Det blir byggstartmöte först den 4 januari, om politikerna i tekniska nämnden godkänner anbudet från entreprenören vid sammanträdet den 28 december.

Paviljongaktivisterna känner ett visst hopp inför framtiden sedan Moderaterna på onsdagen meddelade att de vill göra halt i flyttplanerna. På onsdagskvällen kunde förbipasserande se paviljongen julpyntad, upplyst av en ljusslinga och dekorerad med glitter.

Peter Alf, till vänster, Leif henningsson och Evert Storm hoppas att fler politiska partier ska följa M:s exempel och göra en ny bedömning angående den dyra flytten av musikpaviljongen.
Peter Alf, till vänster, Leif Henningsson och Evert Storm hoppas att fler politiska partier ska följa M:s exempel och göra en ny bedömning angående den dyra flytten av musikpaviljongen.

Evert Storm, Leif Henningsson och Peter Alf berättade att de skulle försöka hålla den batteridrivna julbelysningen igång under eftermiddagar och kvällar över julhelgen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

De hoppas att fler politiska partier ska följa Moderaternas exempel och tänka om i frågan med anledning av den höga kostnaden för flytten: 2,5 miljoner kronor för flytt av en byggnad från en fastighet som sålts för en miljon kronor.

– Det är ju direkt stötande att skattebetalarna ska stötta ett byggföretag med 1,5 miljoner kronor, förklarade Peter Alf.

Leif Henningsson menar att det också bör strida mot kommunallagen.

– De ansvariga har ju varit noga med att poängtera för oss att de måste följa lagen i övrigt, sa han.

Han syftar bland annat på svårigheterna att ändra detaljplanen som säger att paviljongen måste flyttas om det planerade femvåningshuset ska byggas i parken.

Paviljongvännerna förbereder ett överklagande av tekniska nämndens eventuella beslut att godkänna anbudet.

– Vi anser att en flytt av bara delar av paviljongen innebär att man bryter mot detaljplanen. Det blir i själva verket inte en flytt utan en rivning och nybyggnation, säger Peter Alf.

Om inte fler av partierna ändrar uppfattning finns majoritet i nämnden för att fullfölja flytten av paviljongen.

Oppositionspolitikern Ernst Herslow (FV), andre vice ordförande i tekniska nämnden, påpekar dock att kostnaden kan bli betydligt högre eftersom anbudet bara är ett så kallat budgetpris och betalning ska ske på löpande räkning utan något tak.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se