torsjö live vers2

Öppet brev till Lena Wallentheim

Öppet brev till Lena Wallentheim

Hej Lena,

När nu en pensionerad före detta partikollega försökt få dig på bättre tankar, tänkte jag, att jag inte skulle vara sämre än Bengt Andersson. Ja, som du förstår, så gäller det dig och dina ”regeringskollegor” i Hässleholms kommun och det handlar om den kontroversiella flytten av Paviljongen. Att din styrande minoritet är så miljö- och kulturfientliga att ni samstämmigt, envist och konsekvent motarbetar en så stor folkopinion, är för mig omöjligt att förstå.

Att ni fyra partier, som samtliga är sprungna ur olika folkrörelser och gräsrötter, springer kapitalets ärenden och inte lyssnar på era väljare är en gåta. Att ge kapitalet och exploatörer såna förmåner som i det här fallet, anser jag som näst intill kriminellt. Ja, rent kriminellt, då det rör sig om andras pengar, är det också en försvårande omständighet.

Dessutom är din och dina kollegors oförmåga att lyssna på dem som givit er förtroendet extra sorgligt. Vi har tagit del av dina högtravande deklarationer om att bli tillgänglig och vilja till dialog med medborgarna. Av detta har blivit intet. Ni har stängt in er i er bunker (stadshuset) och tagit till vakter vid fullmäktigemöten och tvärt emot, fjärmat er från invånarna. Även för medierna har ni blivit svårtillgäng- liga.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För länge sedan hade ni kunnat stoppa detta spektakel. En byggnadsplan går att ändra om viljan finns och kunde ha gjorts för länge sedan. Det vet både du och alla i Stadshuset. Då hade ni fått respekt och kunnat möta folk på stan med högburet huvud. Nu är väl risken stor, att ni måste skaffa livvakt, när ni visar er på stan.

När du en gång startade din politiska karriär i Vittsjö-Emmaljunga Socialdemokratiska förening, kunde jag inte drömma om att du skulle komma på så total kollisionskurs med min inställning i denna kulturfråga och inte minst med invånarna i kommunen.

Jag ifrågasätter också din och partiets långsiktiga överlevnad med det agerande ni uppvisar. Ni drar ner byxorna ända ner till anklarna och låter SD och FV piska er tills ni inte kan stå upp och förmodligen inte förmår resa er till nästa val. Eftersom ej heller era företrädare har rosat den politiska marknaden, har ni bäddat för en jordskredsseger för dessa partier. Tro inte att väljarna har glömt allt som hänt till 2018.

Avslutningsvis ber jag dig och dina politiska vänner, att avblåsa denna våldtäkt på ett av de få kultur- och naturvärden vi har i centralorten. Samla alla berörda och inblandade till en slutlig lösning och ta kostnaden för denna inhibering. Det blir billigare än att fullfölja galenskapen. Låt förnuftet segra!

Med hälsning
Lars Nord

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se