torsjö live vers2

Lars Olsson och Erlandssons Bygg polisanmälda

Lars Olsson och Erlandssons Bygg polisanmälda

Paviljongvännerna Evert Storm, Peter Alf och Leif Henningsson polisanmälde på torsdagen både tekniska nämndens ordförande Lars Olsson (C ) och entreprenören Erlandssons Bygg.

Olsson är anmäld för trolöshet mot huvudman för försäljningen av tomten där musikpaviljongen ligger. Anmälan mot Erlandssons Bygg gäller olaglig inhägnad av området kring paviljongen.

Det var olagligt att stängsla in paviljongen eftersom det inte fanns något polistillstånd. Därför tvingades Erlandssons bygg på onsdagen öppna upp stängslet i väntan på att polisen behandlar ansökan om tillstånd. Foto: Berit Önell
Det var olagligt att stängsla in paviljongen eftersom det inte fanns något polistillstånd. Därför tvingades Erlandssons bygg på onsdagen öppna upp stängslet i väntan på att polisen behandlar ansökan om tillstånd. Foto: Berit Önell

Den polisanmälan mot kommunen som paviljongaktivisterna gjorde på tisdagskvällen lades ner med omedelbar verkan. Anledningen var då främst att anmälan inte hade riktats mot en person.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Därför återkom Storm, Alf och Henningsson med en anmälan mot tekniska nämndens ordförande. Det var nämndens arbetsutskott som fattade beslut om försäljningen av tomten för en miljon kronor till Jacob Karlsson och i köpekontraktet åtog sig att flytta paviljongen utan att först beräkna kostnaden. Nu har det visat sig att det enligt budget kommer att kosta minst 2,6 miljoner kronor. Betalning ska ske på löpande räkning och något tak för hur dyrt det kan bli finns inte.

– Ett vårdslöst sätt att hantera skattebetalarnas medel, anser trion.

Som Frilagt avslöjade igår hade Erlandssons Bygg inte tillstånd att spärra av paviljongområdet och upprätta en byggarbetsplats när det gjordes den 29 december. Då sattes staket upp och när paviljongaktivisterna tillfälligt lämnade paviljongen stängdes det så att de blev utelåsta. Först den 3 januari lämnade byggföretaget in sin ansökan om tillstånd till polismyndigheten.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se