torsjö live

Heingard lämnar kommunen

Heingard lämnar kommunen

Richard Heingard slutar som utvecklingsstrateg med ansvar för Hässleholms kommuns förberedelser för en station för höghastighetståg. På måndagen tillträder han en ny tjänst ”i en annan framtidsbransch”, som han uttrycker det i ett mejl på söndagskvällen. Uppsägningen har hållits hemlig i tre månader.

-Jag ska väl inte säga att det är ett luftslott, den här tanken att det ska komma höghastighetståg till Hässleholm. Det var med glimten i ögat som miljöchef Sven-Inge Svensson presenterade Richard Heingard, utvecklingsstrateg vid Hässleholms kommun, vid föreläsningen i Glashuset. Foto: Urban Önell
-Jag ska väl inte säga att det är ett luftslott, den här tanken att det ska komma höghastighetståg till Hässleholm, sa miljöchef Sven-Inge Svensson med glimten i ögat när han presenterade Richard Heingard, vid en föreläsning i oktober. Foto: Urban Önell

I mejlet, som han skickade till medier med flera efter klockan tio på söndagskvällen, berättar han att han bestämde sig för att sluta redan i oktober.

– Jag har under ett par års tid och jämte en del andra arbetsuppgifter, haft förmånen att arbeta med det spännande och omfattande höghastighetstågprojektet – Sverigeförhandlingen, nya stambanor för höghastighetståg och regionala snabbtåg – ett utvecklingsprojekt med stor lokal, regional och nationell betydelse ur flera aspekter, skriver han bland annat.

Han förklarar att det är med blandade känslor som han nu lämnar arbetsuppgifter och kollegor, men att han med tillförsikt ser fram emot nya mål och utmaningar.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se