torsjö live

Konkurrensen tvingar Kvantum säga upp sju

Konkurrensen tvingar Kvantum säga upp sju

Konkurrensen tvingar nu Ica Kvantum att säga upp sju anställda. Handlaren Michael Månsson, som tog över strax innan City Gross öppnade, var beredd på att det skulle bli tufft.

– Men det beror inte bara på Citygross utan samtliga aktörer lokalt har förnyat sig och dessutom har e-handeln växt, säger han.

Kvantum tvingades stänga i 45 minuter på torsdagseftermiddagen på grund av strömavbrott. Foto: Berit Önell
Kvantum säger upp sju personer på grund av den tuffa konkurrensen inom dagligvaruhandeln i Hässleholm. Foto: Berit Önell

Michael Månsson förklarar dock att Kvantums utveckling i grunden är positiv.

– Jag trodde att det skulle bli värre än det blev, säger han.

Ändå måste han nu minska personalstyrkan.

– Det hade jag hoppats slippa. Men det är svårt att spå i framtiden, säger han.

Sju personer är berörda, men flera av dem jobbar deltid, så det är inte sju heltidstjänster som försvinner. Förhandlingarna med facket avslutades i förra veckan och de som sägs upp slutar efter påsk. Kvar blir 35-40 personer.

Etableringen av City Gross har också lett till trafikproblem, trots den nya rondellen.

– Jag säger inte att det påverkar min försäljning, men jag tycker att deras infart och varumottagning ligger dumt då den stundtals stoppar flödet på vägen och även påverkar trafiksäkerheten i området, säger Michael Månsson.

2014 överklagade Ica centralt förgäves kommunens beslut att tillåta Citygross att etablera sig intill Kvantum, just på grund av trafiksituationen.

Placeringen av Citygross på Selingruppens fastighet stred också mot översiktsplanen, men klubbades trots det igenom av kommunfullmäktige våren 2014.

Kvantums tidigare ägare Arne Henrysson sålde butiken bland annat på grund av den hårdnande konkurrensen som väntade genom etableringen av Citygross. Ica centralt tog över som ägare och Michael Månsson som handlare kan därmed få ett annat stöd i kärva tider.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se