torsjö live vers2

Ett steg närmare ny Vittsjö-läktare

Ett steg närmare ny Vittsjö-läktare


Nu har Vittsjö GIK tagit ytterligare ett steg mot byggandet av en ny läktare. Byggnadslovet är klart och ett första byggmöte hölls på fredagskvällen. Enligt Erika Nilsson, ordförande i damsektionen, återstår nu bara vissa smärre detaljer innan byggstarten kan ske.

Vittsjö får inte spela allsvenska matcher på hemmaplan.
Vittsjötjejerna är ett steg närmare att få spela säsongens matcher på hemmaplan.

Finansieringen av det nya läktarbygget är i princip klar sedan finansmannen, och förre Alga-chefen, Olof Stenhammar bidragit med 300 000 kronor. Under sin tid som chef för Alga var familjen bosatt i Vittsjö åren 1974-1982.

”Nu vill jag ge lite tillbaka till en ort som berett mig så mycket glädje”, säger han i ett pressmeddelande. Han tillägger också att han följt klubben sedan de tog steget upp i damallsvenskan. När han fick höra om Svenska Fotbollsförbundets beslut att inte bevilja klubben dispens för spel på den egna arenan reagerade han direkt och menar att förbundet borde visa respekt för att även en liten ort kan nå stora sportsliga framgångar, ”det är idrottens själ”.

För att hålla kostnaderna nere kommer bygget att ske med hjälp av ideella krafter. Även företag ställer upp för att hjälpa klubben. Så sponsrar till exempel vittsjöföretaget Grus och Makadam allt markarbete.

– Målet är fortfarande att läktaren ska vara klar till hemmapremiären mot Eskilstuna den 22 april, säger Erika Nilsson.

Detta dock med en viss reservation för oförutsedda förseningar.

– Därför har vi i vår skrivelse till förbundet begärt dispens för att spela de två första hemmamatcherna utan den nya läktaren.

Klubben har i skrivande stund ännu inte fått något besked från förbundet.

Den nya läktaren kommer att placeras i nordvästra hörnet invid den befintliga sittplatsläktare som byggdes till den allsvenska premiären. Eftersom den nya läktaren hamnar ganska nära kortsidan kommer den att vändas snett in mot planens centrum.

Gert Jacobsson

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se