torsjö live vers2

Alliansen markerar mot SD

Alliansen markerar mot SD

Den borgerliga alliansen i Hässleholms kommun går vidare med maktskiftet och sitt förslag till förändring av den politiska organisationen. Men partierna markerar också mot Sverigedemokraterna.

På måndagen träffades de ledande allianspolitikerna för att diskutera situationen efter avslöjandet om nyvalde SD-kommunalrådet Ulf Erlandssons Facebook-delningar av artiklar från högerextrema Fria tider. Kritiken har därefter varit hård mot att allianspolitikerna röstade fram SD-politiker till ledande poster i kommunen. Två politiker har också lämnat sina poster i protest.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi kommer i fortsättningen inte att aktivt stödja val av sverigedemokrater till olika positioner i kommunen utan enbart lägga fram våra egna förslag till de val som stundar i samband med förslaget till organisationsförändring, skriver Pär Palmgren (M), Robin Gustavsson (KD) och John Bruun (L) i ett gemensamt pressmeddelande.

De förklarar också att de nu avvaktar remisstiden, den 1 april, för förslaget.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se