torsjö live vers2

En turkisk gåta

En turkisk gåta

Det råder stor uppståndelse i flera europeiska länder när det kommer representanter för den turkiska regeringen för att ”marknadsföra” en folkomröstning, som ska ge Erdogan mera makt. Ytterligare ett steg mot total diktatur i Turkiet? I Nederländerna uppstod tumult när två ministrar stoppades och kördes ut ur landet. I vårt land blev det fritt fram för att propagera för inskränkningarna i den turkiska ”demokratin”.
Man ställer sig frågan om 36 000 turkar som finns i vårt land och om de har dubbelt medborgarskap, kan tänkas rösta för en utökad makt åt Erdogan? Eftersom de lever i ett land med en någotsånär fungerande demokrati, vad önskar de sig i stället?  Ja, några sprickor finns trots allt i fasaden. Hur kan alla dessa turkar (som kan tänkas rösta för ändring mot diktatur) känna sig tillfreds med att leva i vårt relativt demokratiska land. Blir inte hemlängtan för stor, när Turkiet åter blir en diktatur som de flytt ifrån? Ursäkta mig, jag förstår ingenting! Något närmande till EU under överskådlig tid, kan jag inte tänka mig, när vi sett vad som hänt i Turkiet den senaste tiden.
Lars Nord
Fritänkare och outsider  

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se