torsjö live vers2

Även 18-åringen överklagar domen

Även 18-åringen överklagar domen

Även 18-åringen överklagade på fredagseftermiddagen domen där han fälldes för olaga hot och ringa narkotikabrott och friades från åtalspunkterna om mord, rån och grovt övergrepp i rättssak. Han vill frikännas även från åtalspunkten olaga hot.

18-åringens advokat Lars Kruse förklarar att 18-åringen har samma inställning som han presenterade i tingsrätten. Där erkände han att han tagit tag i den 16-årige pojken och fört upp honom mot en vägg på stationsbyggnaden i Hässleholm. Han sa till 16-åringen att han skulle sluta att lägga an på hans flickvän.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Han menar att hans beteende på sin höjd kan bedömas som ett ofredande och inte ett olaga hot. Åtalet ska därför ogillas, skriver Lars Kruse i överklagandet.

Han hänvisar också till ett vittne som ska styrka att det inte var fråga om ett hot.

Åklagaren vill i sitt överklagande istället att hotet ska bedömas som grovt och att hovrätten ska se offrets uppgifter om att 18-åringen rispade honom på magen med en kniv eller annat vasst föremål som trovärdiga.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se