Gruppen-3a-328x120

Misstänkt för tågrån mot 14-åring häktad

Misstänkt för tågrån mot 14-åring häktad

En 23-årig man från Malmö har häktats som på sannolika skäl misstänkt för rån och övergrepp i rättssak mot en 14-årig pojke på tåget mellan Vinslöv och Lund för tre veckor sedan.

14-åringens skräckfärd skedde på ett nästan folktomt tåg vid 19-tiden på fredagskvällen den 24 februari. När tåget befann sig mellan Höör och Eslöv kom en för pojken okänd man hotfullt fram till honom och rånade honom på en mobiltelefon och en tröja. Sedan ska han ha försökt tvinga med sig 14-åringen när tåget stannade i Eslöv och också hotat med konsekvenser om han gick till polisen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Framme i Lund gick 14-åringen ändå till polisen tillsammans med en kamrat.

Tack vare övervakningskamerorna på tåget och 14-åringens signalement på gärningsmannen hittade polisen den misstänkte som var känd av polisen sedan tidigare. Han nekar dock till all inblandning i brotten på tåget.

En del av häktningsförhandlingen hölls av utredningstekniska skäl bakom stängda dörrar. Åklagaren Kristina Wedelsbäck fick också tillstånd att meddela restriktioner i 23-åringens kontakter med omvärlden under häktningstiden.

Lunds tingsrätt beslöt att häkta honom på grund av risk att han annars undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen samt att han fortsätter med brottslig verksamhet.

Åtal ska väckas senast den 24 mars.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se