Gruppen-3a-328x120

Kokboken drog in 2 000 kronor

Kokboken drog in 2 000 kronor

Den antika kokboken av Cajsa Warg, som Frilagt tidigare berättat om, är nu såld.

Traderaauktionen slutade på 2 000 kronor. 

Cajsa Wargs kokbok går på auktion till förmån för Röda Korsets hjälp till svältande. Foto: Lotta Persson
Cajsa Wargs kokbok såldes på auktion till förmån för Röda Korsets hjälp till svältande. Foto: Lotta Persson

Säljaren, Röda Korsets butik i Hässleholm, gläds både åt gåvan och vad den inbringade. Birgitta Lantz, som arbetar i butiken, berättar att pengarna oavkortat, och tillsammans med övriga försäljningsintäkter under perioden 13 mars- 1 april, kommer att skänkas till hjälp åt svältdrabbade i Afrika. Man har redan skickat iväg 100 000 kronor.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

-Internetförsäljning började vi med för några år sedan. Den ger oss möjligheten att nå en bredare publik och att kunna få in lite mer pengar för de sakerna vi bedömer kan vara lite mer attraktiva, berättar Birgitta.

Några duktiga lokala experter bland personalen använder sina kunskaper och sin intuition till att välja ut vad som kan vara gångbart för auktionsförsäljning. Birgitta berättar stolt att butiken till och med har skickat föremål till en Traderaköpare i Japan.

För den som vill hitta Hässleholms Röda Korsets secondhand-butik på Tradera lämnar Birgitta följande instruktioner:

Gå till www.tradera.com

Under sökrutan tryck på ”avancerad sökning”. Ganska långt ner på sidan hittar man sen ”Säljare”. Skriv in: rödakorsethässleholm

Om det inte finns något ute på auktion just då, får man inte upp några aktiva annonser. Då kan man välja att klicka i ”avslutade annonser” och då kommer sidan upp – och man kan se de avslutade annonserna.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se