Gruppen-3a-328x120

Ännu en sverigedemokrat avgår

Ännu en sverigedemokrat avgår

Ytterligare en sverigedemokrat hoppar av kommunpolitiken i Hässleholm. Därmed har partiet mist åtta ledamöter på en vecka.

Per-Olof Spångberg lämnar sitt uppdrag som ersättare i tekniska nämnden.

– Det har inte med Ulf Erlandsson eller något annat att göra. Jag är inte sur på partiet. Det känns bara inte rätt för mig, jag är ingen politiker, säger han.

Han säger att han hade tänkt hoppa av i samband med den föreslagna omorganisationen av nämnderna.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är väl aldrig lägligt, men jag tycker att det är bättre att göra det nu, innan jag kanske blir nominerad till nya uppdrag. För partiet är det också bättre att få besked så fort som möjligt, säger han.

Han förklarar att han ville testa det politiska arbetet.

– Jag ville se om jag kunde vara med och vända utvecklingen på ett sätt som jag tror är bättre för Sverige. Men jag tror att det är bättre att någon som känner sig mer hemma i de sammanhangen tar över. Jag är mer en solospelare, men jag har inte svårt för att samarbeta, säger han.

Per-Olof Spångberg stannar kvar som medlem i partiet. Han är bror till Håkan Spångberg som avgick i samband med fullmäktigemötet i måndags.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se